Zwangerschapsvergiftiging


Bij zwangerschapsvergiftiging heb je een té hoge bloeddruk en het eiwitgehalte in de urine is te hoog. Dit komt doordat jouw bloedvaten, nieren en lever worden aangetast. Deze vergiftiging kan voorkomen tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Deze vorm van vergiftiging komt meestal voor in de 24e week van de zwangerschap en kan optreden tot 72 uur na de bevalling,

Symptomen


Als je regelmatig last hebt van de volgende klachten, is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts of verloskundige. Hij zal jouw urine en bloed onderzoeken.

  • Tintelingen in de vingers
  • Opgezwollen handen, enkels of gezicht
  • Gespannen of pijnlijk gevoel in je bovenbuik
  • Gezichtsstoornissen zoals het zien van sterretjes en lichtflitsen
  • Pijn rechts onder de ribben

Risicofactoren


Als je ouder bent dan 35 jaar heb je meer kans op zwangerschapsvergiftiging. Ook erfelijkheid en meerlingenzwangerschappen vormen een verhoogd risico. Wees alert als je last hebt van de volgende ziekten:

  • Diabetes
  • Stollingsafwijkingen
  • Stofwisselingsstoornissen
  • Hoge bloeddruk

Behandeling


In sommige gevallen is het goed te behandelen met bloeddrukverlagende medicijnen. Neem ook voldoende rust en luister goed naar je lichaam. Als het in een te laat stadium ontdekt wordt, kan het zich ontwikkelen naar het HELLP syndroom of Exampsie. Deze ziekten zijn ernstiger van aard en kunnen leiden tot ziekenhuisopname.

Media Filter
sterre

dinsdag 29 juli 2014 22:10

help syndroom

Hoi even een vraagje bij mijn 1 ste kindje heb ik zwangerschapsvergiftiging gehad in hoge vorm. Er werd ons ook echt verteld dat er weinig levens kansen zijn. Toch hebben we het samen gered en is ze nu bijna 2.5! Mijn vraag hoe hoog zou de kans zijn met een 2 e? Het rare van alles heb totaal geen hoge bloeddruk gehad helemaal niks ook niet toen het werd geconstateerd! Ben benieuwd wat jullie er van vinden

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×