Zwangerschapsverlof

Ieder zwangere vrouw heeft recht op 16 weken zwangerschapsverlof. Verlof kun je 6 weken voor de uitgerekende datum opnemen. Meld het uiterlijk 4 weken voor de uitgerekende datum aan je werkgever. Je werkgever mag zwangerschapsverlof nooit weigeren, echter moet je wel altijd een verklaring laten zien waar je uitrekendatum op vermeld staat. Deze verklaring mag afkomstig zijn van je dokter of verloskundige. Verlof na bevalling


Na je bevalling heb je altijd recht op 10 weken verlof, ook als je later dan de uitgerekende datum bevalt. Mocht je later met zwangerschapsverlof gaan, dan mag je dit optellen bij je 10 weken verlof.

Salaris en vakantiedagen


Jouw zwangerschapsverlof heeft geen gevolgen voor je vakantiedagen en salaris. Het UWV betaalt je huidige loon tijdens je zwangerschap uit. Dit regelt je werkgever. Je zult er zelf weinig van merken. Ook gaat de opbouw van je vakantiedagen gewoon door.

Zelfstandige of ZZP’er


In dit geval bestaat er niet de mogelijkheid om te overleggen met je baas. Je zal nu alles moeten overleggen met het UWV. Je heb recht op de Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ).

Zwanger van een tweeling?

Helaas is het nog niet mogelijk om extra verlof te krijgen als je zwanger bent van een tweeling. Mocht het om gezondheidsreden toch niet mogelijk zijn om aan het werk te gaan. Overleg dit dan met je werkgever. Je kunt een beroep doen op de ziektewet om je verlof te verlengen.

Media Filter
Groos

zondag 12 februari 2017 7:06

Nieuwe mensen leren kennen omgeving berkel en Rodenrijs/ Rotterdam

Hallo! 

Recent ben ik verhuisd naar Berkel en Rodenrijs. De meeste vrienden en kennissen wonen in onze oude woonomgeving. Prima aan te rijden maar het lijkt mij erg leuk iemand te leren kennen waar het mee klikt die iets dichter in de buurt woont. Waar je even "aan kan wippen" voor een bakkie of een wandelingetje mee kan maken. Een speelparkje bezoeken of even de stad in ofzo.

Ik heb een zoontje van 8 maanden en in juni verwacht ik nog een zoontje. Ik hou van lekker eten en gezelligheid en vind t leuk om leuke dingen te ondernemen. Met een kindje zit je toch wat meer aan huis gebonden vandaar dat het mij leuk lijkt mensen te leren kennen die een beetje in dezelfde situatie zitten.

groetjes Gaby

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×